1 çay kadehi soğuk sütü bir kaseye boşaltın, içine bir tatlı kaşığı şeker ve bir tatlı kaşığı sahlebi ilave edin karıştırın bir kenarda dursun.
Daha sonra 2 litre sütü içine şekerini atarak ısıtın. Kaynama bulguları başladığında sahlepli sütü karışıma ilave edin ve iyice karıştırın.
Topaklanma olursa mesele değil blenderınız varsa vaziyeti çözersiniz.
Takribî 50 dk. süt azıcık koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra sütünüzü kaynatın.
Vanilyasını içine atın ve ocaktan alın.
Daha sonra sütü soğumaya vazgeçin.
Dondurucuya kaldırın.
Buzlanma olmaması için her 2 saatte bir sütü çıkarıp 3-4 dk. mikserle çırpın.
6. çırpmada dondurma artık miksere dolanmaya başlıyor iyice katılaştığı için bu düzeye geldiğinizde artık bundan sonra çırpmanıza gerek kalmadı demektir.
Dondurucuda iyice sertleşip donduktan sonra dondurmanız servise hazır demektir. Afiyet olsun.