2 kadeh sütü çelik tencereye alın. Vanilyayı ilave edip orta ateşte karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.
Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün. Sütü boşalttığınız tencereye 4 yumurta sarısı ve tozşekeri alıp el mikseri ile süratli süratli çırpın.
Ilık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek kesintisiz karıştırın. Tencereyi içi su dolu başka bir kabın içine oturtup benmari usulü kısık ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin.
Kaynatmamaya itina gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin.
Krema, kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya vazgeçin. Üzerinin kaymak yakalamaması ve pürüzsüz bir krema kıvamında olması için arada bir karıştırın.
200 gr süt kremasını ayrı bir kasede hafifçe çırpın. Hazırladığınız soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin.
Karışımı derin bir sırça kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin.
Karışım, azıcık derlemeye başladığı zaman buzluktan çıkarıp mikserle birkaç saniye çırpın. Üzerini alüminyum folyo ile örtün.
Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekerrür çıkarıp mikserle çırpın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma operasyonunu tekrarlayın.
Hazırladığınız dondurmayı alüminyum gizleme kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin.
Vanilyalı dondurmayı servis ederken, üzerini konut imali çikolata sosu ile süsleyin. Afiyet olsun.
Vanilyalı Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Tarifte vanilya özütü yerine, hazır vanilin de kullanabilirsiniz.
Dondurucuya koyduğunuz dondurmaları, saat başı çıkartıp karıştırın. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.
Dondurmayı servis ederken renkli şekerlemeler ve meyve parçaları ilave edebilirsiniz.