Vanilyalı krema için sütü tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Yumurta sarıları, şeker ve mısır nişastasını bir kapta mikserle çırpıp başka bir tencereye alın.
Sıcak sütü çırpmaya devam ederek yumurta sarılı karışımın üzerine usulca ilave edin. Kremayı orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin. Vanilya esansını ilave edip çırpın. Tereyağını ilave edip eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Tart hamuru için, unu, şekeri ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ilave edip küçük bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın.
Yumurta sarısını ilave edin ve süratlice yoğurun. Hamuru ince açıp biçimli kalıplara yerleştirin. Üzerine bastırarak düzleştirin.
Streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 190 derecede ısıtın. Hamuru 23 cm çapında tart kalıbının içine yayın.
Hamurun üzerine bir parça yağlı kağıt yayıp üzerine bolca nohut ilave edin. Bu biçimde sıcak fırında 25 dakika pişirin.
Kağıt ve nohutları alıp hamuru 8 dakika daha pişirin. Hamuru fırından aldıktan sonra oda ısısına gelene kadar bekletin. Vanilyalı kremayı tartların içine doldurun. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
Nefis vanilya aroması için tarifte esans yerine vanilya tohumlarını kullanırsanız şık bir görünüm yakalarsınız.