Van Gölü Balığı İnci Kefali Tarifi İçin Malzemeler
1 kilogram inci kefali balığı
3 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı un
Tuz
Akışkan yağ
Van Gölü Balığı İnci Kefali Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle balıkların kafası ve iç uzuvlarını çıkarıp bıçakla kuyruğuna kadar kesiyoruz ,pullarını da bıçakla sıyırıyoruz.
Suyla yıkayıp arınıyoruz.
Daha sonra çukur bir kaba su ilave ediyoruz .
3 yemek kaşığı tuz ilave ediyoruz suya balıkları bu suyun içerisine atıyoruz bir gece tuzlu suda bekletiyoruz ki içindeki kılçığı rahatça çıkartabilelim .Yalnız suda beklerken serin yerde bekletmeyi unutmayalım .
Daha sonra balığın ortasındaki kılçığın bulunduğu kısma parmaklarınızla hafif bastırıyoruz, bastırınca zati kılçık etten bölüyor, bu biçimde çıkarıyoruz.
Daha sonra tekerrür yıkayıp süzgeçte süzüldükten sonra mısır unu ve bayağı unu bir tabakta karıştırın .
Bir tavaya yeteri kadar akışkan yağ ilave edin, daha sonra balıkları unlu karışıma bulayıp yağda nar gibi kızarana kadar pişirin.