Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %-0,21
Uzun Vakit Tazeliğini Koruyan Kek (Bayatlamayan) Puf Puf

Uzun Vakit Tazeliğini Koruyan Kek (Bayatlamayan) Puf Puf

Uzun Vakit Tazeliğini Koruyan Kek (Bayatlamayan) Puf Puf Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ilik su
  • 1 su bardağı akışkan yağ
  • 2 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 3 yemek yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek yemek kaşığı değişken yağ

Uzun Süre Tazeliğini Koruyan Kek (Bayatlamayan) Puf Puf Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı yerinde kaba alıp çarpıyoruz kremamsı kıvam alana kadar.
  2. Arkasından şekeri ek edelim 3 dk çırpalım.
  3. Suyu ve akışkan yağı ek edip tekrardan çırpalım.
  4. Diğer bir barbar nişastayı kabartma tozunu vanilyayı unu ve karbonatı alalım.
  5. Karıştıralım akışkan harcın içine dökelim mikser ile çırpalım.
  6. Hazırladığımız harcı eşit şekilde bölelim ve bir kısmına kakao su ve akışkan yağı alalım, mikser ile çırpalım.
  7. Yağladığımız kek kalıbına istediğiniz sekil vererek iki harcı dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180dc fırında 40 dk kontrollü pişirelim.
  9. Fırından fırına değişebilir. Yapanlara sağlık olsun. 😊😋🥰.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın