Üzümlü Kurabiye Tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken bir takım noktalar var. tekrar tekrar söylediğimiz gibi taze malzemeler kullanmamız gerekiyor.Unun elenmiş olması çok kayda değer, kullanacağımız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Pişme süresinin 20-25 dakikayı geçmemesi gerekiyor, üzerleri pembe renk alınca ve tepsiyi salladığınız vakit kurabiyeler hareket ediyorsa pişmiş demektir. Bu konulara dikkat ettiğinizde ağızda dağılan Üzümlü Kurabiye Tarifine ulaşabilirsiniz.
Yemek Yemek tarifleri sitemize her gün onlarca tanımlama eklenmektedir, akşam ne yapsam sorusu artık size zorlama gelmeyecektir. Bütün tarifler bir tık mesafesindedir. Sevdiklerinizle huzurlu sofralar dileriz. Afiyetle…
5 su bardağı un
250 gram margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık
Başta karıştırma kabına unu alalım. Oda sıcaklığındaki margarini ortaya koyalım. Üzerine de pudra şekerini eleyelim. Yoğurt ile bir adet yumurtanın sarısını da ayırarak geri kalan malzemeleri kaba alalım. Kabartma tozu ile vanilyayı da vahşi koyarak hamur hazırlanır.
daha sonra üzerine kuru üzüm ile kırık fındık katarak karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Kurabiyeleri evvelden yağladığımız tepsiye dizelim ve daha sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını da sürelim. Kırık fındık serpiştirerek 170 derecelik fırında pişirelim.