Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp muhtemelse mikserle 5 dakika çırpalım.
Daha sonra süt ve akışkan yağı ilave edip 2 dakikada öyle çırpalım. Daha sonra unu ilave edip. Yeniden çırpalım. Kek hamurumuz kenarda beklerken kayısı ve üzümü yıkayalım süzülsün sulu kalmasın.
Kayısıyı küp küp doğrayalım. Üzümle birlikte kek hamuruna dökelim. Tarçın kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip kaşık desteğiyle karıştıralım. Elinizde mevcutsa kuruyemişte ilave edebilirsiniz.
Evvelden margarinle yağlanmış kalıbımıza hamuru döküp evvelden ısıtılmış 200 derece fanlı fırında pişirelim. 35-40 dakika pişmesi yeterlidir. Kürdan desteğiyle pişip pişmediğini hakimiyet edelim. Afiyet olsun ❤️.