Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Üstü Kıtırlı Elmalı Turta

Üstü Kıtırlı Elmalı Turta

Üstü Kıtırlı Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet elma rendesi
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 su kadehi pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-35 kadeh un

Üstü Kıtırlı Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elma rendelenir içine şeker tarçın ceviz ilave edilerek tavada pişirilir.
  2. Hamur için tam malzemeler yoğurma kabına alınır iyice yoğurulur.
  3. Yoğrulan hamurdan bir parça böler içine 2 yemek kaşığı un daha ilave edilir sert bir hamur elde edilir Bu yapılan hamur turtanın üzerine rendelenecek
  4. Geri kalan hamur yuvarlak borcama aktarılır iyice bastırılır kenarlardan düzenlenerek çatalla delikler açılır ki fazla kabarmasın.
  5. Üzerine elmalı harç dökülür ve dağılır. En son olarak bölen hamur rendeyle üzerine rendelenir.
  6. 180 derece fırında takribî 40 dakika kadar pişirilir. Çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın