Ustasından San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin malzemeler
1,5 su kadehi labne peyniri
2,5 su kadehi krem peynir
2 su kadehi krema
1 su kadehi toz şeker
6 adet yumurta
Tabanı için:
2 kutu sade bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yağlı kağıt
Ustasından San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır?
Labne, krem peynir, krema, şeker ve yumurtaları bir kapta iyice karıştırın. Tüm bisküvileri ezerek eritilmiş tereyağı ile beraber homojen bir kıvam alana kadar yoğurun.
Yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına bisküvileri döşeyin ve üzerine hazırladığınız karışımı yayın.
Kekinizi evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 22 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kekinizi 1 saat müddetle oda sıcaklığında dinlendirin ve sonrasında bir gün müddetle buzdolabında bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
San Sebastian Cheesecake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Kullanacağınız labne peynirin suyu kesinlikle süzülmüş olsun. Krem peynir yerine, sürülebilir beyaz peynir de kullanabilirsiniz.
Cheesecake’e aroma katmak için, içerisine rendelenmiş portakal veya limon kabuğu ilave edebilirsiniz.
Tarife başlarken, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına itina gösterin.
1 Porsiyon San Sebastian Cheesecake Kaç Kalori?
San sebastian cheesecake’in tam hali, takribî 500 kaloridir. Orta ebatlarda kesilmiş bir dilimi ise 150 kaloridir.