Unsuz Şekersiz Blackout Pasta Tarifi İçin malzemeler
Kek Malzemeleri:
1 kutu süzülmüş siyah fasulye
3 yemek kaşığı kakao tozu
2 yemek kaşığı erimiş hindistan cevizi yağı
2 yumurta/Vegan iseniz 2 çay kaşığı chia tohumunu 6 yemek kaşığı suyla çırpın
1 yemek kaşığı tarçın
1.5 yemek kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı şekersiz vegan çikolata parçaları
1 yemek kaşığı vanilya özü/1 koli vanilin
Çikolatalı Üstü İçin:
Vegan şekersiz bitter çikolata
Hindistan cevizi yağı
Çiğ çikolata parçaları
Unsuz Şekersiz Blackout Pasta Nasıl Yapılır?
Kek malzemelerinin hepsini bir mutfak robotunda birleştirin, pürüzsüz ve kreması olana kadar karıştırın.
Pişirme kabınıza karışımı dökün ve 200 derecede ayarlı fırında 35 dk pişirin.
Fırından alıp soğumasını bekleyin ve soğuyunca dolaba koyun.
Hazırladığınız kek buzdolabında kıvam kazanırken üstüne dökeceğiniz çikolata sosunu hazırlayın.
Çikolatayı benmari usulü eritip hindistan cevizi yağını içine ilave edip yoğunlaştırdıktan sonra sıcak karışımı denkçe dolaptan çıkardığınız kekin üzerine döküp çiğ çikolata parçalarını üstüne serpiştirin.
Keki 1 saat daha dolapta tadların birleşmesi için dinlendirin ve soğuk servis edin. Afiyet olsun.