Tereyağı ve ufak parçalara ufaladığınız çikolatayı bir sos tenceresine alın. Devamlı karıştırarak eritip ocaktan alın.
Dört yumurtanın akı ve sarılarını ayırıp iki ayrı kaba alın. Yumurta sarılarının içine vanilya özü, kakao, bir tutam tuz, 2 yumurta ve şekerin yarısını ilave edip karıştırın. Çikolatalı karışımı ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar karıştırın.
Yumurta aklarını bir mikser desteği ile köpürüne kadar çırpın. Kalan şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Karışımı usulca çikolatalı karışıma ilave edip bir kaşık dayanağıyla yedirin.
Kek hamurunu yağlayıp unladığınız fırın kabına aktarın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 5055 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin. Üzerini Frenk üzümü ve çikolata bukleleri ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.