1/2 yarım su kadehi tereyağ 120 gr, oda sıcaklığında
3/4 bir yarım+bir çeyrek su kadehi şeker 150 gr
1/2 yarım su kadehi kakao 50 gr
1 tutam tuz
4 m yumurta oda sıcaklığında
125 ml krema
150 gram çikolata sütlü-bitter karışık
Unsuz Bol Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı
20 cm lik kalıbı yağlayıp altına miktara göre yağlı kmatem yapıştırıyoruz.
Fırını 180 derece alt üst ayarda açıyoruz.
Tereyağını bir tencerede eritip altını kapatıyoruz, çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
Şekeri ekleyip karıştırıyoruz, sonra yumurtaları ekliyoruz tek renk olana kadar karıştırıyoruz.
En son kakao ve tuzu ekleyip karışınca kalıba döküp pişiriyoruz.
Kürdan hafif nemli çıkacak şekilde pişirirseniz daha hoş bir netice elde edersiniz.
18-20 cm miktarları idealdir.
Pişme süresi kalıba ve fırına göre değişir, kontrollü olun.
Üzerine ganaj eklemek isterseniz kremayı kaynama noktasına getirip altını kapatın, çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğuyan kekin üzerine dolaştırın.