Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,38
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %0,07
Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tarifi

Un helvası, helva tarifleri içinde en sık yapılan helvadır. Ben helva yaparken mutfağa dağılan mis gibi kokusunu seviyorum. Pişireceğiniz un helvasının içine ceviz, fıstık gibi gıdalar katarsanız hem daha nefis olur ayrıca de daha hoş bir sunumu olur. En güzel tatlı tarifleri için hazırladığımız bu yemek tarifleri sitesi üzerinden arama yaparak daha bir çok denenmiş helva tarifleri bulabilirsiniz. Ben yaptığım bütün helvaların içine mutlaka azda olsa tereyağ eklerim. Ayrıca helvanın tel tel olup ağızda dağılmasını sağlıyor keza de daha hoş bir tadı oluyor. Un helvasının içine ekleyeceğiniz ceviz, fıstık gibi gıdaları helva piştikten sonradan, ocaktan almadan 5 dakika önce ekleyip her yerde kavurun. Eğer cevizi, fıstığı en ilk kez helvanın içine eklerseniz ceviz veya fıstık pişer ve tadı kaybolur. Un Helvası nasıl yapılır diye soranlar için işte size mis gibi un helvası tarifi.

Un Helvası tarifi ile sizlerleyiz, un helvasının püf noktalarına bahsetmek gerekirse, ilk olarak lezzet vermesi için tereyağ ile yapılması çok manâlı. Un Helvamızı kavururken hiç durmadan karıştırmak gerekiyor, ta ancak rengi pembe renk alana dek aralıksız kavurmalıyız. Rengi pembe olunca içine koyacağınız malzemeyi koymalısınız, ceviz, fıstık vs. İçine katacağınız Malzemelerin yanmaması için kavurma işlemi bitince katmalıyız. İçine kattığınız malzemelerin tadında değişme olmaması için rengi değişince iç malzemesini ekleyelim. Eğer un helvasını birincil kere yapıyorsanız vereceğimiz bilgi sizler için, şerbetimiz irmik helvasının tersine soğuk olması gerekiyor. Şerbeti kattıktan daha sonra aralıksız karıştırarak suyunu çekmesi beklenir. Püf noktasına uyarı edilerek hazırlanan Un Helvası Tarifi mükemmel bir lezzet çıkacaktır ortaya, sağlık bal şeker olsun..

Un Helvası Malzemeleri

500 gram’ un,
600 gram ‘toz şeker,
250 gram tereyağ
4 kadeh su,
50 gram çam fıstığı.

Un Helvası Tarifi

Yağ ile un tencereye konur. Ateşe oturtulur. Hafif ateşte, sütlü kahverengi halini alıncaya değin kevgirle karıştıra karıştıra kavrulur. Sonradan fıstıklar ek edilir. Onlar da hafif pembeleşinceye değin kavrulur. Başka bir tencereye şeker ile su konur. kesintisiz karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır ve bir kenarda bekletilir. Hazır şurup unun bulunduğu tencereye dökülür. Sürekli karıştırarak suyunun çekmesi beklenir. Suyunu çekince 1 kere karıştırıp ateşten alınır. Tabaklara konup servis yapılır.

İKİNCİ TARİF:

Un Helvası Tarifi için Malzemeler

1 çay bardağı ceviz
1 akarsu bardağı pekmez
1 dere bardağı su
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı

 

Un Helvası Tarifi

Cevizi dövün. Farklı bir kabın içinde ceviz, pekmez ve suyu karıştırın. Bir kenarda bekletin. Kalın tabanlı yayvan bir tavaya unu koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kısık ateşte rengi pembeleşinceye dek kavurup üzerine tereyağını koyun. Tereyağı eriyinceye değin karıştırın, ateşten alın. Pekmezli karışımı katın. Koyulaşana dek kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ele alınacak kadar ılındığında helvadan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde top haline getirip servis tabağına yerleştirin.

DIĞER BİR TARİF:

Malzemeler:

yarım su bardağı, badem
125 gram, margarin
125 gram, tereyağı
alabildiği dek un
şerbeti için:
2 dere fincanı, su
2 akarsu fincanı, tozşeker
üzeri için:
hindistancevizi

Tatlı Tarifi
Tencereye, margarin ve tereyağını alalım, eriyince bademleri ilave edelim biraz un ekleyip birkaç dakika kavuralım. Unuda ekleyip açık kahve rengine kavuşana dek unu kavuralım. Ocaktan alalım, azıcık sıcaklığı çıkınca, tekrar ocağın üstüne alalım suyunu ve şekerini ek edelim, karıştırarak pişirelim. Kıvama gelen helvayı kaşık yardımı ile alalım servis tabağına koyalım. Üstüne hindistan cevizi serperek servise sunalım. Sıhhat olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın