Un Helvası Tarifi İçin malzemeler
- 2 su kadehi un
- 125 gr tereyağı
- 1 su kadehi su
- 1 su kadehi süt
- 1.5 su kadehi toz şeker
- İri kırılmış ceviz içi
Un Helvası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle su, süt ve toz şekeri derin bir tencereye alın ve karıştırın. Tereyağını başka bir tencereye alıp eritin.
- Eriyen tereyağının içerisine unu ilave edip rengi pembeleşene kadar kavurun. Bu esnada parçalanmış cevizleri ilave ederek un ile beraber kavurmaya devam edin.
- Unun üzerine sütlü karışımı azar azar ilave edip karıştırın. Çok kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine kalan cevizleri ilave edin.
- Dilerseniz, un helvasını kakaolu dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Un Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Helva üretiminde en ehemmiyetli nokta, unu kesintisiz olarak karıştırmaktır.
- Karıştırma operasyonunu daha rahat yapabilmek için tahta kaşık kullanın.
- Kavurduğunuz unun rengi pembeleşmeye başlayınca öbür malzemeleri ilave edin. Un koyulaştıkça acılaşmaya başlayacaktır.
- Helva tariflerinde dikkat edilmesi gereken öbür nokta ise margarin yerine tereyağı kullanmaktır. Böylece helvanın kokusu ve lezzeti daha iyi olacaktır.
- Helvanın kıvamını yumuşatmak için içerisine koyacağınız suyu eksiltip süt ölçüsünü çoğaltabilirsiniz.
- Helvanın yoğunluğunu çoğaldırmak için, pişirme esnasında kaymak ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Un Helvası Kaç Kaloridir?
Un helvasının bir porsiyonu, takribî 100 kaloridir. Düşük kalorili bir tatlı olduğu için, perhiz listelerine yarım porsiyon olarak ilave edebilirsiniz. Seçenek bir tatlı arıyorsanız, irmik helvası veya sütlü irmik tatlısı tarifini de sınayabilirsiniz.