Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,94
  • ALTIN
    %-1,21
  • BIST
    %0,94
Umaç Helvası

Umaç Helvası

Umaç Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5-4 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı akışkan yağ
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 300 gram tereyağı

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Limon suyu

Umaç Helvası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet imali için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Takribî 8-10 dakika kaynadıktan sonra içine birkaç damla limon suyu ilave edin ve ocaktan alın.
  • Bir kabın içerisine unu ve sütü ilave ederek yoğurun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek yoğurma harekâtına devam edin.
  • Un ıslak kum kıvamına geldiğinde eleyerek başka bir kaba aktarın.
  • Tereyağını bir tavada eritin. Tereyağı erimeye başladığında üzerine unu ilave edin ve kavurun.
  • Unun rengi kahverengine dönünceye kadar kavurma harekâtına devam edin.
  • Kavurma operasyonu sona erdiğinde, ılıyan şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün ve karıştırın.
  • Un, şerbeti tamamen emdiğinde helvanız hazır olacaktır.
  • Umaç helvasını, vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Umaç Helvası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Öncelikle tarife şerbetle başlamak gerekir. Şerbet, unun içerisine ılık bir kıvamda dökülecektir.
  • Helvanın tane tane olması için, kesinlikle tereyağı kullanın.
  • Topaklanan unları başka bir kapta bilave ettirin. Tüm unu kavurduktan sonra topaklanan parçaları da kavurarak helvaya ilave edebilirsiniz.
  • Helvanın lezzetli olması için devamlı karıştırın.

1 Porsiyon Umaç Helvası Kaç Kalori?

  • Umaç helvasının bir porsiyonu, takribî 290 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için miktarlı bir biçimde harcanmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın