Umaç Helvası
Umaç Helvası Tarifi İçin malzemeler
- 3.5-4 su bardağı un
- Yarım çay bardağı akışkan yağ
- 1 su bardağı soğuk süt
- 300 gram tereyağı
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Limon suyu
Umaç Helvası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet imali için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Takribî 8-10 dakika kaynadıktan sonra içine birkaç damla limon suyu ilave edin ve ocaktan alın.
- Bir kabın içerisine unu ve sütü ilave ederek yoğurun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek yoğurma harekâtına devam edin.
- Un ıslak kum kıvamına geldiğinde eleyerek başka bir kaba aktarın.
- Tereyağını bir tavada eritin. Tereyağı erimeye başladığında üzerine unu ilave edin ve kavurun.
- Unun rengi kahverengine dönünceye kadar kavurma harekâtına devam edin.
- Kavurma operasyonu sona erdiğinde, ılıyan şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün ve karıştırın.
- Un, şerbeti tamamen emdiğinde helvanız hazır olacaktır.
- Umaç helvasını, vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Umaç Helvası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Öncelikle tarife şerbetle başlamak gerekir. Şerbet, unun içerisine ılık bir kıvamda dökülecektir.
- Helvanın tane tane olması için, kesinlikle tereyağı kullanın.
- Topaklanan unları başka bir kapta bilave ettirin. Tüm unu kavurduktan sonra topaklanan parçaları da kavurarak helvaya ilave edebilirsiniz.
- Helvanın lezzetli olması için devamlı karıştırın.
1 Porsiyon Umaç Helvası Kaç Kalori?
- Umaç helvasının bir porsiyonu, takribî 290 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için miktarlı bir biçimde harcanmalıdır.
Bir Yorum Bırak