Öncelikle şerbet imali için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Takribî 8-10 dakika kaynadıktan sonra içine birkaç damla limon suyu ilave edin ve ocaktan alın.
Bir kabın içerisine unu ve sütü ilave ederek yoğurun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek yoğurma harekâtına devam edin.
Un ıslak kum kıvamına geldiğinde eleyerek başka bir kaba aktarın.
Tereyağını bir tavada eritin. Tereyağı erimeye başladığında üzerine unu ilave edin ve kavurun.
Unun rengi kahverengine dönünceye kadar kavurma harekâtına devam edin.
Kavurma operasyonu sona erdiğinde, ılıyan şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün ve karıştırın.
Un, şerbeti tamamen emdiğinde helvanız hazır olacaktır.
Umaç helvasını, vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Umaç Helvası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Öncelikle tarife şerbetle başlamak gerekir. Şerbet, unun içerisine ılık bir kıvamda dökülecektir.
Helvanın tane tane olması için, kesinlikle tereyağı kullanın.
Topaklanan unları başka bir kapta bilave ettirin. Tüm unu kavurduktan sonra topaklanan parçaları da kavurarak helvaya ilave edebilirsiniz.
Helvanın lezzetli olması için devamlı karıştırın.
1 Porsiyon Umaç Helvası Kaç Kalori?
Umaç helvasının bir porsiyonu, takribî 290 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat kıymeti yüksek olduğu için miktarlı bir biçimde harcanmalıdır.