Malzemeler
Kızartmak için
Şerbeti için
Basitçe uygulanabilen tatlı tarifleri arasında iyi bir tercih. Süt, tuz, margarin ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Hamur derlenince ocaktan alın. Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek hamura ilave edip yedirin. Hamuru sıkma torbasına doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. Yağlı kağıdı ufak kareler oluşturacak biçimde kesin. Margarinle yağlayın. Buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Yağlı kağıtların üzerine hamuru yuvarlak biçimde sıkın. Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız halkaları, yağlı kağıtları yukarıyada kalacak biçimde agresif yağa atın. Kızarmaya başlayınca yağlı kağıtları maşa takviyesiyle alın. Şerbet için gereken tam malzemeleri kısık ateşte pişirin. Soğuyan lokmaları sıcak şerbete atın ve bir müddet bekletin. Ilık servis yapın.