Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-0,25
Ulusa Tatlısı

Ulusa Tatlısı

Ulusa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 120 ml süt
  • 50 gr margarin
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su kadehi un
  • 3 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 100 gr toz şeker
  • 1 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Ulusa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Basitçe uygulanabilen tatlı tarifleri arasında iyi bir tercih. Süt, tuz, margarin ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Hamur derlenince ocaktan alın. Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek hamura ilave edip yedirin. Hamuru sıkma torbasına doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. Yağlı kağıdı ufak kareler oluşturacak biçimde kesin. Margarinle yağlayın. Buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Yağlı kağıtların üzerine hamuru yuvarlak biçimde sıkın. Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız halkaları, yağlı kağıtları yukarıyada kalacak biçimde agresif yağa atın. Kızarmaya başlayınca yağlı kağıtları maşa takviyesiyle alın. Şerbet için gereken tam malzemeleri kısık ateşte pişirin. Soğuyan lokmaları sıcak şerbete atın ve bir müddet bekletin. Ilık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın