Malzemeler
Kakaolu muhallebi için
Sade muhallebi için
Üzeri için
Lezzet’in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok alaka görüyor…
Su, şeker, yumurta, çilek meyveli sos,nişasta ve unu tencereye alıp pütürsüz kıvama gelene kadar çırpın.Kısık ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.Tereyağı ilave edip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Mikserle soğuyana kadar 3 dakika çırpın.Muhallebiyi fanus biçimli kalıplara paylaştırın. Üzerini spatula ile düzeltin.Buzdolabında 45 dakika bekletin.
Kakaolu muhallebi için, süt, şeker, nişasta, un, kakao ve yumurtayı tencerede pütürsüz olana kadar çırpın.Kısık ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.
Tereyağı ilave edip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Mikserle soğuyana kadar 3 dakika çırpın. Muhallebiyi kalıplara paylaştırın.Üzerini spatula ile düzeltin.Buzdolabında 45 dakika bekletin.
Sade muhallebi için, süt,şeker, nişasta, un ve yumurtayı tencerede pütürsüz olana kadar çırpın.Kısık ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı ilave edip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.Mikserle soğuyana kadar 3 dakika çırpın.Muhallebiyi kalıplara paylaştırın.Üzerini spatula ile düzeltin.Buzdolabında 45 dakika bekletin.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.Kalıpları servis tabaklarına ters çevirip alın.Üzerlerine çikolatayı dolaştırıp fıstıkla süsleyin.10 dakika bekletip servis yapın.