Üç Çikolatalı Kremalı Pasta Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
250 gr sütlü çikolata
250 gr beyaz çikolata
3 su kadehi krema
2 yemek kaşığı toz jelatin
Su
Tabanı için
250 gr bitter çikolata
150 ml krema
100~150 gr kek
Üç Çikolatalı Kremalı Pasta Nasıl Yapılır?
Tabanı için, kremayı sos tenceresinde ısıtın ve ufak parçalara dağılınmış çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın.
Robotta toz haline getirilmiş keki ilave edin. Karışımı 10 dakika dinlendirdikten sonra tabanına yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına ya da porsiyonluk çemberlere bastırarak yayın.
Derin dondurucuya alarak soğumaya vazgeçin. Jelatinin yarısını ufak bir kaseye alıp üzerine 2-3 yemek kaşığı su serpiştirin ve bekletin.
1 su kadehi kremayı ısıtıp sütlü çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jelatini ilave edip karıştırın.
Karışımı kalıptaki tabanın üzerine yayın ve derin dondurucuda 1 saat bekletin. Beyaz çikolatayı da aynı biçimde hazırlayıp sütlü çikolata üzerine yayın ve 1 saat daha derin dondurucuda bekletin.
Pastayı kalıptan çıkartıp üzerini rendelenmiş çikolata ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Pasta imalinde kullanabileceğiniz pratik çikolatalı krema tarifine buradan erişebilirsiniz.