Merhaba E-Tarifler.Com ziyaretçileri, sizde benim gibi her şeyi konutta yaparım diyenlerdenseniz emredin bu tarif sizler için. Tuzlu Çay Bisküvisi Tarifi beş çayı için düşündüğümüz bu tarif sunumu şık olduğu kadar da imali kolay. Bisküvilerin acele bayatlamasını yasaklamak için gizleme kabına 2 tane kesme şeker yada azıcık pirinç koyarsak. Daha geç bayatlamasını sağlarız, tuzlu kurabiye tadındaki Tuzlu Çay Bisküvisi emin olun çay sohbetlerinin mevzusu olacak, tarif istendiğinde E-Tarifler.Com sitemizden bahsedeceğiniz umarak tarife geciyoruz. Kolay gelsin…
1 tane yumurta
125 gram. tereyağ +125 gram. margarin
250 gram, kaşar peyniri
2 su kadehi un
Gerekirse azıcık tuz
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
çörekotu ve susam
Tam malzemeler oda sıcaklığında olmalı, eritilmiş ve ılınmış yağları bir kaba alalım üzerine yumurtayı kıralım mikserle takribî beş dakika çırpalım.
Rende yaptığımız kaşar peynirini ilave edip karıştırmaya devam edelim takribî üç dakika. Elediğimiz unu da yavaş yavaş ilave edelim yoğurmaya başlayalım kıvama gelene kadar un ilave edelim. Azıcık yumuşak ele yapışan bir hamur olacak, kıvama gelen hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında bir saat dinlendirelim.
Dinlenen hamuru açalım yarım santim kalınlığında dilediğimiz kalıplarla hamuru keselim, fırın tepsisine dizelim tepsi yağlanmayacak üzerine fırça takviyeyi ile yumurta sarısı sürelim, çörek otu ve susam serpelim 175 derecelik ısıda 20-25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun….