Malzemeler:
•250 gram marğarin
•yarım su bardağı, sıvıyağ
•yarım su bardağı, ılık su
•1 tatlı kaşığı mahlep
•1 paket kabartma tozu
•1 tane yaumurta (sarısı)
tuz
alabildiği kadar un
•üstüne:
1 yumurtanın akı ve çörek otu
FARKLI BİR TARİF İÇİN YENİ VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:
Kurabiye Tarifi:
1. unu karıştırma kabına alalım, ortasını havuz gibi açalım, erittiğimiz marğarıni, yumurta sarısını, mahlebi, sıvıyağı ve ılık suyu ilave edelim. Tuzlu ve kabartma tozunu katalım ve kıvama gelene dek yoğuralım. Kıvama gelen hamuru toparlayıp üstüne streçle kaplayalım buzdolabında, 3 saat bekletelim.
Dinlenen, hamurdan parçalar koparıp, kalın cubuk şekline sokalım, yağladığımız tepsiye hamuru koyalım ve s şekli verelim. Verdiğimiz şekli uçlarından birleştirelim, üstüne yumurta akı sürelim, çörek otu serpelim. Hazırladığımız hamur bitene değin bu işlemi uygulayalım. 200 derecelik ısıda yarım saat pişirelim. Sıhhat olsun.