Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Turunç Reçelli Baklava Yapımı

Turunç Reçelli Baklava Yapımı

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon
  • 200 gram turunç reçeli tanesi
  • Yeteri kadar soğuk su
  • 4 su bardağı nişasta
  • 300 gram tereyağı
  • 300 gram margarin
  • 4 su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı tozşeker
  • Yarım limon suyu
  • 4 su bardağı su

Yapılışı

Unun ortasını havuz gibi açarak, limon suyunu, tuzu, yumurtayı ve yeterince soğuk suyu ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamur mantı hamuru kıvamına geldiğinde yoğurma işlemini bırakıp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Dinlendirdiğimiz hamuru 8 parçaya bölüyoruz. Her bir bezeyi elimizde yassılaştırarak nişasta serperek merdane yardımı ile açıyoruz. Hazırladığımız yufkaların yarısını yağlanmış tepsiye diziyoruz. Doğradığımız turunçları üzerine yerleştirip, kalan yufkaları da üzerine diziyoruz. Yufkaları istediğimiz şekilde kestikten sonra erittiğimiz yağı ılık olarak yufkanın üzerine gezdiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişiriyoruz. Baklavamız pişerken biz de şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için; su, limon suyu ve tozşekerini bir tencere beş dakika kadar kaynattıktan sonra pişen baklavamızın fırından çıkartıp fazla olan yağını baklavadan süzüyoruz. Şerbetini üzerine gezdiriyoruz. Baklava şerbetini çekince istedğiniz gibi süsleyerek servis yapablirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın