Turp Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 4 kırmızı turp
- Yarım demet taze kekik
- Yarım demet maydanoz
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
Turp Salatası Nasıl Yapılır?
- Turpları kabuğunu atamadan tavla çeperi büyüklüğünde küpler biçiminde doğrayın. Maydanozu kıyın.
- Taze kekik yapraklarını saplarından koparın. Bütün malzemeyi iyice harmanlayıp zeytinyağı, limon suyu ve tuzla tatlandırın.
- Turp salatasını, hamsi buğulama veya karides güveç ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Turp Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Dilerseniz, turp kabuklarını alacalı bir biçimde soyabilirsiniz.
- Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri aynılaşana kadar karıştırın. Zeytinyağını salatayı servis edeceğiniz zaman ekleyin.
- İsteğe göre salatayı nar ekşisi ile tatlandırabilirsiniz.
1 Porsiyon Turp Salatası Kaç Kaloridir?
Turp salatasının bir porsiyonu, takribî 75 kaloridir. Kan şekerini balansta yakalayan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Ana yemeklerinizi yalnız sunmak istemiyorsanız, salata tariflerinden faydalanarak sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Değişik tarifler için yılbaşı yemeklerine göz atmayı unutmayın!