Mereng için bir kapta toz şeker, rendelenmiş kakuleyi, bir tutam tuzu ve pudra şekerini harmanlayın.
Yumurta aklarını bir kaba aktarın. Yumurta akları ile evvelden harmanladığınız şekerli karışımı mikserin azami süratinde çırpın.
Mereng karışımı mikserin ucundan akmayacak biçimde; pütürsüz ve parlak kıvam alana kadar 5-8 dakika kadar çırpın.
Mereng karışımını çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde karışım dökülmeyecek kıvama kazançsa doğru yoldasınız demektir.
Fırın kağıdı üzerine 22 cm. çapında bir yuvarlak çizin ve mereng karışımını bir kaşık desteği ile taç oluşturacak biçimde yayın.
Evvelden ısıtılmış 130 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Fırının kapağını açıp fırının içinde soğumaya bırakın.
Kreması için şekeri, nişastayı, tuzu ve unu eleyip harmanlayın.
Sütü, suyu, yumurtaları, kahveyi ve nişastalı karışımı sos tenceresinde muhallebi kıvamında pişirin.
En son tereyağını ilave edip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Ayrı bir kapta kremayı köpük olana kadar çırpın ve ılınan kahveli karışıma ilave edin.
Alttan üste doğru havalandırarak spatula ile karıştırın. Sosu merengle beraber servis yapın.
İsteğe göre merengin üzerini göre jülyen doğrayıp toz şekere bulanmış portakal kabuklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kahveli Mereng Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Yumurtalar evvel yavaş yavaş, sonra yüksek süratte çırpılmalı. El mikseriyle çırpma operasyonuna 8. safhada belirtilen kıvama gelene kadar devam edilmeli.
Beze hamuruna kıvamı yakalayıcı olarak 1 çay kaşığı elma sirkesi ilave edilmeli.
Yumurtalar şekerle iyice özleşip, parlak ve kaşıktan akmayacak kadar katı bir köpük kıvamına geldiğinde mereng karışımı fırına girmeye hazırdır.
Bu safhada bekletmeden istenilen biçim verilip 130 derecede 2 saat müddetle pişirilmeli fırın sıcaklığı hiç değiştirilmemelidir.