Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
Türk Kahveli Mereng

Türk Kahveli Mereng

Türk Kahveli Mereng Tarifi İçin malzemeler

Mereng için:

  • 6 yumurta akı
  • 150 gr pudra şekeri
  • 3 tane yeşil kakule
  • 150 gr toz şeker
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Bir tutam tuz

Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı Türk kahvesi tepeleme
  • 100 gr toz şeker
  • 40 gr darı nişastası
  • 200 ml krema
  • 100 gr tereyağı
  • 275 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 150 ml su

Üzeri için:

  • 1 portakalın doğranmış kabuğu
  • Toz şeker

Türk Kahveli Mereng Nasıl Yapılır?

  • Mereng için bir kapta toz şeker, rendelenmiş kakuleyi, bir tutam tuzu ve pudra şekerini harmanlayın.
  • Yumurta aklarını bir kaba aktarın. Yumurta akları ile evvelden harmanladığınız şekerli karışımı mikserin azami süratinde çırpın.
  • Mereng karışımı mikserin ucundan akmayacak biçimde; pütürsüz ve parlak kıvam alana kadar 5-8 dakika kadar çırpın.
  • Mereng karışımını çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde karışım dökülmeyecek kıvama kazançsa doğru yoldasınız demektir.
  • Fırın kağıdı üzerine 22 cm. çapında bir yuvarlak çizin ve mereng karışımını bir kaşık desteği ile taç oluşturacak biçimde yayın.
  • Evvelden ısıtılmış 130 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Fırının kapağını açıp fırının içinde soğumaya bırakın.
  • Kreması için şekeri, nişastayı, tuzu ve unu eleyip harmanlayın.
  • Sütü, suyu, yumurtaları, kahveyi ve nişastalı karışımı sos tenceresinde muhallebi kıvamında pişirin.
  • En son tereyağını ilave edip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Ayrı bir kapta kremayı köpük olana kadar çırpın ve ılınan kahveli karışıma ilave edin.
  • Alttan üste doğru havalandırarak spatula ile karıştırın. Sosu merengle beraber servis yapın.
  • İsteğe göre merengin üzerini göre jülyen doğrayıp toz şekere bulanmış portakal kabuklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kahveli Mereng Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtalar evvel yavaş yavaş, sonra yüksek süratte çırpılmalı. El mikseriyle çırpma operasyonuna 8. safhada belirtilen kıvama gelene kadar devam edilmeli. 
  • Beze hamuruna kıvamı yakalayıcı olarak 1 çay kaşığı elma sirkesi ilave edilmeli. 
  • Yumurtalar şekerle iyice özleşip, parlak ve kaşıktan akmayacak kadar katı bir köpük kıvamına geldiğinde mereng karışımı fırına girmeye hazırdır. 
  • Bu safhada bekletmeden istenilen biçim verilip 130 derecede 2 saat müddetle pişirilmeli fırın sıcaklığı hiç değiştirilmemelidir. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın