Derin bir kaba akışkan yağı, sirkeyi ve ılık suyu aktarın. Üzerine şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ilave edip, unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Mutfak tezgahı üzerine aldığınız hamuru 4-5 dakika kadar yoğurup, yarım saat dinlenmeye vazgeçin.
İç harcı için elmaları çukur bir tabağa rendeleyip, suyunu sıkın. İçine şekeri, tarçını ve kocaman çekilmiş cevizleri ilave ederek karıştırın. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp bir bezeyi dosya kağıdı büyüklüğünde açın. Hamurun uzun kenarlarına elmalı harçtan 5-6 yemek adalȩığı kadar koyup rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişcerahat.
Şurup için su ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın. Soğuk olarak kullanacağınız şurubun şekerinin iyice erimesine dikkat edin. Fırından aldığınız sıcak hamurları hemen soğuk şurubun içine koyup fırında 15 dakika daha bekletip alın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.