Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tüm Püf Noktalarıyla Harika Bir Kek Tarifi

Tüm Püf Noktalarıyla Harika Bir Kek Tarifi

Tüm Püf Noktalarıyla Harika Bir Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı kadar tuz
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 2, 5 su bardağı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 elma
  • 1 havuç
  • 1 portakalın kabuğu
  • 1 tepeleme çorba kaşığı sahlep
  • Yarım silme çorba kaşığı kadar kakao
  • Ceviz kırığı

Tüm Püf Noktalarıyla Harika Bir Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı çırpma kabımıza kıralım.
  2. Buzdolabından çıkarıp hemen kullanmanız gerekiyorsa ocağı orta ateşte yakıp fazla yakın olmayacak şekilde yumurtaları dizerek çevire çevire pişirmeden ısıtın çünkü tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması kekin kabarması için çok önemli bir püf noktası.
  3. Yumurtaların üstüne 1 su bardağı toz şekeri ve yarım çay kaşığı kadar tuzu ekleyip çırpma teli yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpalım.
  4. İyice çırpmamız gerekiyor fakat köpürüp renginin açılması yeterli bir aşama, yumurtayı fazla çırpmak kekin fırından çıktıktan sonra sönmesine sebep olur.
  5. Daha sonra unu ekleyip karıştıralım.
  6. Süt ve yağı da ekleyip kıvamına bakalım, un az gelmişse kontrollü bir şekilde eklemeye devam edebiliriz.
  7. Bu aşamada fırınımızı alt üst fansız 190 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayalım.
  8. Sahlebi, kakaoyu ve vanilini de ekleyelim. İsteğe bağlı olarak tarçın da eklenebilir.
  9. Elmayı, havucu ve portakal kabuğunu rendenin ince kısmı vasıtasıyla elde ettiğimiz karışımın üzerine rendeleyip elimizde kabaca böldüğümüz cevizleri de kattıktan sonra kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırarak homojen bir görüntü elde edelim.
  10. Kabartma tozunu son aşamada dahil ediyoruz ki bekledikçe etkinliği azalan bir malzeme olduğu için kabartma tozu içeren kek hamurunu bekletmeden fırına atabilelim.
  11. Yağlayıp unladığımız kalıbımıza elde ettiğimiz harika kokulu karışımı döküp içindeki hava kabarcıklarının çıkması için bir iki defa tezgaha vuralım.
  12. Karışımımızı önceden ısıttığımız fırına koyup kek haline gelmesini bekleyelim.
  13. Ben 50-55 dakika pişiriyorum. Siz en az 40-45 dakika geçmeden fırın kapağını açmamak suretiyle kürdan asistanlığında kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.Deneyen herkese afiyet olsun, yaptıktan sonra kekinizin fotoğrafını benimle paylaşmayı unutmayın. 💖.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın