Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Tüm Püf Noktalarıyla Çikolatalı Mini Pasta

Tüm Püf Noktalarıyla Çikolatalı Mini Pasta

Tarifin Hikayesi

Tüm Püf Noktalarıyla Çikolatalı Mini Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gram beyaz çikolata
  • 150 gram krema (Katı olanından ben krema ekleyince tadı biraz ağır oldu ama yine de çok güzel oldu daha hafif isterseniz krema yerine kremşantide kullanabilirsiniz)
  • 60 gram bitter- 60 gram sütlü çikolata (Dilerseniz hepsini bitter de yapabilirsiniz)
  • 100 gram krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tüm Püf Noktalarıyla Çikolatalı Mini Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle keki yapmakla başlayalım derin bir karıştırma kabına üç yumurta sarısını tuzu ve şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştıralım iyice kremamsı bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra yağı sütü vanilyayı ekleyip tekrar karıştıralım ardından unu kabartmatozunu ve kakaoyu eleyerek ilave edip tekrar karıştıralım.
  3. Ardından üç yumurta akını beyaz olana kadar çırpalım (Normalde yumurta akına da şeker giriyor ama ben keki çok şekerli yapmadım zaten kremalarında şeker var diye ve gayette şekeri iyi oldu siz dilerseniz yumurta akına iki yemek kaşığı şeker koyabilirsiniz.
  4. Yumurta akını çırptıktan sonra birazını yumurta sarılı harca döküp spatula yardımı ile karıştıralım söndürmeden yavaş yavaş, ardından o harcı beyazlattığımız yumurta akına ilave edip, spatula yardımı ile söndürmeden iyice birbirlerine yedirelim.
  5. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim, eğer daha önce pişirirse alalım fırından kurumasın.
  6. Fırından çıkarınca üstüne bir bez örtüp soğumaya bırakalım.
  7. Sıra keke süreceğimiz taban kremasında 50 gram kremayı ısıtalım ve doğradığımız beyaz çikolataya döküp karıştıralım ardından 100 gram kremayı iyice katı olana kadar çırpalım (krema katı olmalı sıvı olanından değil yoksa kıvamı kesinlikle alamayız).
  8. Erittiğimiz beyaz çikolatayı çırptığımız kremaya döküp tekrar çırpalım.
  9. Soğuyan keki yağlı kağıttan çıkaralım ve kürdanla minik bir kaç delik açalım fırça yardımı ile süt sürelim ama çok olmasın,.
  10. Daha sonra kenarlarında ki fazlalıkları keselim ve üç eşit parçaya ayıralım ama yanyana dursunlar krema süreceğiz daha,.
  11. Ardından hazırladığımız beyaz kremayı kekimizin üstüne güzelce yayalım.
  12. Bir dilimi rulo yapalım ardından streç film serdiğimiz tabağımıza alalım, daha sonra diğer dilimi de alıp rulo yaptığımız pastamızın etrafına saralım, ve diğerini de o şekilde yapalım.
  13. En son üstünü streç filmle kapatıp buzdolabına koyalım ve iki saat kadar dinlendirelim,.
  14. Şimdi en üstünde ki çikolatalı sosa geçelim.
  15. Kremayı tavaya alıp ısıtalım ardından doğradığımız çikolatanın üstüne döküp karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  16. Soğuyan pastamızı dolaptan alalım üstüne çikolata sostan döküp güzelce yayalım ve istediğimiz gibi süsleyelim tekrar dolaba kaldırıp 30, dakika 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun🌸🌸🌸.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın