Şurup için şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip su ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya vazgeçin.
Tereyağını tencerede eritin. 1.5 kadeh su ilave edip bir taşım kaynatın. Unu azar azar ilave ederek 10 dakika kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin.
Ilınınca yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın. Bir tutam tuz, pirinç unu ve ararotu ilave edip karıştırın. Cıvık hamuru ucu tulumba tatlısı duyu takılmış sıkma torbasına aktarın.
Ayçiçeği yağını orta sıcaklıklı ateşte ısıtın. Tatlı hamurundan yağın içine 5 santim uzunluğunda sıkın.
Tencereyi sallayarak kızartın. Kızaran hamurları sıcakken soğuk şurubun içinde 15 dakika bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.