Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,91
  • ALTIN
    %-2,89
  • BIST
    %1,15
Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su kadehi tepeleme un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 100 gr margarin
  • 1.5 su kadehi su
  • Bir tutam tuz
  • 2 çorba kaşığı ararot
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 6 yumurta

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı

Şurup için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 2 su kadehi su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şurup için şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip su ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya vazgeçin.
  • Tereyağını tencerede eritin. 1.5 kadeh su ilave edip bir taşım kaynatın. Unu azar azar ilave ederek 10 dakika kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin.
  • Ilınınca yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın. Bir tutam tuz, pirinç unu ve ararotu ilave edip karıştırın. Cıvık hamuru ucu tulumba tatlısı duyu takılmış sıkma torbasına aktarın.
  • Ayçiçeği yağını orta sıcaklıklı ateşte ısıtın. Tatlı hamurundan yağın içine 5 santim uzunluğunda sıkın.
  • Tencereyi sallayarak kızartın. Kızaran hamurları sıcakken soğuk şurubun içinde 15 dakika bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın