Bazlama, üretimi oldukça basit hem yararlı hem de içine konulan tulum peyniri sayesinde oldukça lezzetli. Yalnızca yarım saat içersinde vasati 10 tane bazlama yapabilir, konuklarınıza 5 çaylarında ikram edebilirsiniz. Tarifte bulunan rüşeymli unu bulamazsanız aynı miktarda banal unu da koyabilirsiniz.
Lüzumlu malzemeler
3 su kadehi buğday unu
1 su kadehi rüşeymi unu
1 çay kaşığı tuz
1 koli kuru maya
Yeteri kadar ılık su
Yeterince tulum peyniri ve tere yağ
Hamur İşi Tarifi
Derince bir kabın içine 3 su kadehi unu koyun. Ardından 1 su kadehi rüşeymi ununu ilave edin ve tuzunu da ilave edip, elinizle karıştırın. Unun ortasına küçük bir havuz açın ve kuru mayayı bu havuza döktükten sonra üzerine ılık suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayın. 5 dakika kadar hamuru iyice yoğurun. Ardından yumruk büyüklüğünde bezeler koparın hamurunuzdan.
Mutfak tezgâhını ve yumruk büyüklüğündeki bezeleri unladıktan sonra üzerini havlu ile örtüp 10 dakika mayalanması için vazgeçin. Ardından tezgâh üzerinde merdane dayanağıyla her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın ve ortasına tulum peynirleri koyup dörtkenarından kapatın. Kapattığınız tarafını alt gelecek şeklide mutfak tezgâhının üzerine koyup tekerrür merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Ocağa teflon tava koyun ve içine çok az yağ damlatarak hazırladığınız bazlamaları önlü arkalı pişirin