Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Truf Topları Bayat Bisküviden

Truf Topları Bayat Bisküviden

Truf Topları Bayat Bisküviden Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kutu petibör bisküvi
  • 1 su kadehi hindistan cevizi
  • 1.5 su kadehi su
  • 1 su kadehi şeker
  • 150 gram tereyağ
  • 100 gram çikolata
  • Fındık, antep fıstığı, hindistan cevizi, kakao yada sızın elinizde hangisi varsa

Truf Topları Bayat Bisküviden Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvilerimizi robottan geçirip bir kaseye boşaltıyoruz ben konuttaki bayat bisküvilerimi kullandım
  2. Üzerine 1su kadehi hindistan cevizi koyup karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra sosumuzu hazırlıyoruz. Sosu için minik bir tencereye 1. 5su kadehi suyu döküyoruz içine 150gram tereyağını ve 100 gram çikolatayı ilave ediyoruz.
  4. Bu karışımı kaynayana kadar pişiriyoruz pişen sosu bisküvi harcına döküyoruz ve karıştırıp soğumaya vazgeçiyoruz. Ne kadar çok soğuk olursa okadar hoş biçim alır truflarınız.
  5. Soğumuş olan karışımı elimizi arada nemlendirerek şekillendiriyoruz ve son olarak ta fındık, fıstık ve hindistan cevizine bulayıp azıcıkçık buz dolabında dinlerdirdikten sonra servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın