Truf Topları Bayat Bisküviden Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle bisküvilerimizi robottan geçirip bir kaseye boşaltıyoruz ben konuttaki bayat bisküvilerimi kullandım
Üzerine 1su kadehi hindistan cevizi koyup karıştırıyoruz.
Daha sonra sosumuzu hazırlıyoruz. Sosu için minik bir tencereye 1. 5su kadehi suyu döküyoruz içine 150gram tereyağını ve 100 gram çikolatayı ilave ediyoruz.
Bu karışımı kaynayana kadar pişiriyoruz pişen sosu bisküvi harcına döküyoruz ve karıştırıp soğumaya vazgeçiyoruz. Ne kadar çok soğuk olursa okadar hoş biçim alır truflarınız.
Soğumuş olan karışımı elimizi arada nemlendirerek şekillendiriyoruz ve son olarak ta fındık, fıstık ve hindistan cevizine bulayıp azıcıkçık buz dolabında dinlerdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.