Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Truf Tarifi

Truf Tarifi

Truf Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kadehi vurulmuş ceviz
  • 1,5 koli petibör bisküvi
  • Muz
  • 100 gram beyaz çikolata

Truf Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bisküviler rondodan geçiriyoruz. Uygun bir kaseye alarak üzerine erittiğimiz tereyağı ya da margarini, kakaoyu, toz şekerini ve cevizi ilave ederek karıştırıyoruz.
  2. Cevizi isterseniz kullanmayabilir ya da onun yerine hindistan cevizi, fındık, fıstık vb de kullanabilirsiniz.
  3. Ardından 1 su kadehi sütü hakimiyetli bir biçimde ilave ederek karışımı karıştırmaya, sonrasında da elimizle yoğurmaya devam ediyoruz. Biçim alacak kıvama gelince süt ilave etmeyi vazgeçelim.
  4. Karışım hamur gibi biçim alacak kıvama geldiğinde dilediğiniz gibi biçim verebilirsiniz. Öbür tarafta 100 gram kadar sütlü çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  5. Erittiğimiz çikolatayı sıkma torbasına ya da buzdolabı poşetine alarak ucunu kürdanla deliyoruz ve hazırladığımız toplarımızı ziynetliyoruz.
  6. Hazırlamış olduğumuz topları 1 saat kadar dolapta bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın