Öncelikle keki için yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar hoşça çırpalım.
Un kabartma tozu ve vanilyayı süzgeçten geçirerek tek harcımızı tekerrür karıştıralım bu düzeyde fazla karıştırmayalımki kekimizin kabarma hacmi düşmesin.
Yağladığımız borcama harcımızı dökelim 5 dakika evvelden ısıtılmış 150 derece fırında 35 dakika pişirelim. Kekimiz pişerken kekini nemlendirmek için sosumuzu hazırlayalım.
Sütü şekeri ve kremayı derin bir kasenin içinde el mikseri ile çırpalım. Buzdolabına atalım.
Krem şantimizi yapalım. Onu da buzdolabına atalım. Karamel yapmak için bir çay kadehi şekeri renk alana kadar eritelim.
Şekerimiz eriyip renk aldıktan sonra yağımıza ilave edelim azıcık kaynadıktan sonra bir koli akışkan krema de içine ilave edip hoşça karıştıralım ve azıcık kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Pişen kekimizi borcamdan çıkartıp ters çevirelim ve tekerrür borcamın içine koyalım başka bir deyişle üstü alta altı üste gelecek biçimde olsun.
Tüm malzemeleri mizin soğuduğunu emin olduktan sonra kekimizi ufak delikler açalım ve hazırladığımız sütlü sosumuzun hepsini kekimizin üstüne dökelim. 1 saat kekin sosu sürüklemesine izin verelim.
Krem şantimizden 2 yemek kaşığı ayırıp geri kalan hepsini kekimizin üzerine denk bir biçimde yayalım. Onun üzerine ise evvelden hazırladığımız karamel sosumuzu döküp hoşça yayalım.
Ayırdığımız krem şantiyi buzdolabı poşetini alıp ince uzun şeritler halinde karamel sosu muzun üzerine dökelim.
Kürdanla alt yukarıya çizikler yapıp desen veririm ve trileçemizi dolaba atalım. Dolapta 3-5 saat dinlendikten sonra dilimleyip servis edebiliriz şimdiden sınayacaklara afiyet olsun.