Kıymetli ziyaretçilerimiz bugün sizlere son bir kaç aydır baklava tariflerine rakip sütlü tatlılardan biri olarak konuşulan ve sanki bir satış patlaması yapan yöresel bir tatlı tarifi olan Trileçeyi sizler için paylaşmaya karar verdim.
Meşhur bir balkan tatlısı olarak öğrenilen ve özellikle Arnavutların oldukça fazla yaptığı bu tarifi bir Arnavut torunu olarak benimde yeni bilmem oldukça üzücü, ne dersiniz? Trileçe , oldukça hoş bir görünümün yanında , bence oldukça da lezzetli . Bu yöresel tatlı tarifini merak eden ve Trileçe nasıl yapılır diye soran siz kıymetli takipçilerimiz için işte tarifimiz.Kolay gelsin…
Anekdot: Orijinal yöresel yapılışında süt reçeli kullanılsa da bu reçeli temin edemeyenler için şekerle de yapılmaktadır.
-250 gram toz şeker 1.5 su kadehi
-Dört tane yumurta
– 125 gram un 1 su kadehi
-Bir tatlı kaşığı Kabartma tozu
-Vanilya bir koli
-750 gram süt 3 su kadehi
-170 gram şeker 1 su kadehi
-Süt kreması 200 ml.
-Üzeri için karamel
Öncelikle sevgili kadınlar yumurtanın akı ve sarısı dağılacak. Yumurtanın akı ise tuz bir fiske tuzla çırpılacak taki yumurtanın akı köpürene kadar. Karışımın içine şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edelim, karışımın içine yumurtanın sarısını da tek tek ilave edip karıştırmaya devam. Şimdi gizeme geldi sırası ile un , vanilya ve kabartma tozunu karışımın içine ilave etmeye ve karıştırmaya. Harcımız hazır kadınlar yağladığınız tepsi içine un serpip hamurunuzu dökebilirsiniz. Takribî 180 dereceye aldığınız fırında üstü kızarana dek pişiriniz
.
Trileçe için pandispanya kekimiz hazır şimdi , ters çevirip sıcaklığı eksilince çatal desteği ile pandispanya delin.
pandispanya dinlenirken kremamızı hazırlayalım, öncelikle derin bir kap içinde ki üç kadeh süt içersine 1 kadeh şeker ilavesi yapıp karıştırın. Daha sonra içine kremayı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Sosunuzu hazırladıktan sonra tepside ki pandispanya üzerine dökünüz ve bir ölçü sosun iyice sürüklemesini bekleyin. Triliçe tarifimizin üstünü karamel ile süsleyip dolapta soğumaya vazgeçiniz afiyet olsun…