Kekin yapılışı.Yumurta ve toz şeker köpük köpük olana değin çırpılır. Süt ve akışkan yağ eklenerek çırpmaya devam edilir.
Kabartma tozu, vanilin ve un farklı bir kapta karıştırılır ve elenerek karışıma eklenir.
Kakaosu da ilave edilen kek harcımız son defa çırpılarak altı yağlanan fırın tepsimize alınır.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Kahveli sos yapılışı.Granül kahve ve ılık süt bir kasede karıştırılır.
Krem şanti yapılışı.Toz şanti ve süt köpük köpük olana değin çırpılır ve bozdolabına beklemeye alınır.
Karamel sos yapımı.Toz şeker bir tencereye alınır ve rengi dönüp karamel rengi olana dek karıştırılır.
Rengi karamel rengine dönen toz şekerimize tereyağ eklenir, tereyağ eridikten daha sonra 1-5 su bardağı su ilave edilir.
Kalıplaşan toz şeker çözülünceye dek karıştırılır.
Öbür bir kapta nişasta yarım çay bardağı su ile açılır ve karameli karışımdan birkaç kaşık alınarak nişastalı karışım ılık ülkü getirildikten sonradan karamelli karışıma eklenerek karıştırmaya devam edilir.
Kıvam alan karamel sos ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Pişen kekimiz soğuduktan daha sonra kahveli karışım ile ıslatılır.
Hazırlamış olduğumuz krem şanti üstüne sürükleyici bir şekilde yayılır.
Soğuyan karamelimizi de krem şantimizin üzerine sürükleyici bir şekilde yaydıktan sonra bir çubuk ve kürdan yardımıyla karamel sosun üstüne desenler yapıyoruz ve tatlımız hazırrr.
1-2 saat beklettikten sonradan tadım aşamasına geçebilirsiniz 🌸Sıhhat olsuuunn🌸.