Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Trileçe

Trileçe

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 su kadehinden 2 parmak noksan şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 su kadehi un
  • 1 kutu ham krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su kadehi süt
  • 1 kutu kremsanti 1 kadeh süt ile çırpılmış
  • Orman meyveli sos Üzerindeki tarife göre hazırlayın

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şekeri köpük olana kadar iyice çırpalım.
  2. Süt vanilya kabartma tozu ve unu ilave edelim iyice çırpalım.
  3. Pişirme kabına alıp 180 derece fırında hoşça pişirelim fırından fırına farklılık gösterebilir.Anekdot: keki pişireceğimiz kabın altına yağlı kağıt serelim ve pişen keki sonradan ters çevirelim öyle nemlendirelim.
  4. Islatmak için ham krema pudra şekeri ve sütü iyice karıştıralım.
  5. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keki nemlendirip üzerine kremşantiyi sürelim.
  6. Onun üzerine ise orman meyveli sosu dökelim buzdolabında 1 gece dinlendirelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın