Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazını değişik kaplara ayırın.
Yumurta aklarını tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Öteki bir kapta ise yumurta sarılarını toz şeker ile iyice çırpın.
Un, zeytinyağı vanilya ve kabartma tozunu yumurta sarılarının olduğu kaba ilave edip çırpmaya devam edin.
Yumurta aklarını spatula desteğiyle unlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Şerbeti için lüzumlu olan tüm malzemeyi bir kaseye alın ve süt iyice köpürene kadar çırpın. Hazırladığınız şerbeti buzdolabına alıp soğumaya vazgeçin.
Karamel sosu için; şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve eriyene kadar pişirin. Tereyağı ve kremayı ilave edip süratlice karıştırın.
Kek ılıkken kürdan daldırarak delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen sürüklediğinde karamel sosu da üzerine ilave edin.
Dilerseniz trileçenin üzerini konut üretimi çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Trileçenin Püf Noktaları Nelerdir?
Trileçe üretiminde en ehemmiyetli nokta kullanılan süt çeşitleridir. Manda, keçi ve inek sütünü karıştırarak daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
Tek süt ile trileçe yapacaksanız, sütü krema ile açarak doğru kıvama ulaşabilirsiniz.
Kullanacağınız kek kalıbına yağ koymayın. Bunun yerine yağlı kağıt ile daha basit pişmesini sağlayabilirsiniz.
Vaktiniz varsa, trileçeyi servis etmeden evvel en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız karamel sosu, dinlendirme harekâtından sonra ilave edin.
1 Porsiyon Trileçe Kaç Kaloridir?
Temel malzemelerle hazırlanan trileçenin bir porsiyonu, takribî 165 kaloridir. Kilo hakimiyetini balansta yakalamak isteyenler, bir kadeh süt ve bir porsiyon meyve yerine trileçe tüketebilir.
Daha düşük kalorili bir tatlı seçim ediyorsanız, un koymadan hazırlanan şekersiz kek tarifine de göz atabilirsiniz. Dilerseniz, videolu anlatımıyla karamel soslu trileçe tarifini de sınayabilirsiniz.