Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %-0,01
  • BIST
    %0,00
Trileçe

Trileçe

Trileçe Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 4 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi zeytinyağı
  • 1 su kadehi un
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su kadehi soğuk süt
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 200 ml krema

Karamel sos için

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1 koli krema

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma

Trileçe Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazını değişik kaplara ayırın.
  • Yumurta aklarını tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Öteki bir kapta ise yumurta sarılarını toz şeker ile iyice çırpın.
  • Un, zeytinyağı vanilya ve kabartma tozunu yumurta sarılarının olduğu kaba ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Yumurta aklarını spatula desteğiyle unlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
  • Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Şerbeti için lüzumlu olan tüm malzemeyi bir kaseye alın ve süt iyice köpürene kadar çırpın. Hazırladığınız şerbeti buzdolabına alıp soğumaya vazgeçin.
  • Karamel sosu için; şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve eriyene kadar pişirin. Tereyağı ve kremayı ilave edip süratlice karıştırın.
  • Kek ılıkken kürdan daldırarak delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen sürüklediğinde karamel sosu da üzerine ilave edin.
  • Dilerseniz trileçenin üzerini konut üretimi çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Trileçenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Trileçe üretiminde en ehemmiyetli nokta kullanılan süt çeşitleridir. Manda, keçi ve inek sütünü karıştırarak daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
  • Tek süt ile trileçe yapacaksanız, sütü krema ile açarak doğru kıvama ulaşabilirsiniz.
  • Kullanacağınız kek kalıbına yağ koymayın. Bunun yerine yağlı kağıt ile daha basit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Vaktiniz varsa, trileçeyi servis etmeden evvel en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız karamel sosu, dinlendirme harekâtından sonra ilave edin.

1 Porsiyon Trileçe Kaç Kaloridir?

  • Temel malzemelerle hazırlanan trileçenin bir porsiyonu, takribî 165 kaloridir. Kilo hakimiyetini balansta yakalamak isteyenler, bir kadeh süt ve bir porsiyon meyve yerine trileçe tüketebilir.
  • Daha düşük kalorili bir tatlı seçim ediyorsanız, un koymadan hazırlanan şekersiz kek tarifine de göz atabilirsiniz. Dilerseniz, videolu anlatımıyla karamel soslu trileçe tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın