Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,84
Trileçe

Trileçe

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 çay kadehi irmik
  • Yarım çay kadehi ılık su
  • 2 su kadehi un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 4 su kadehi süt
  • Yarım kadeh şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 koli kremşanti
  • 1 su kadehi süt şanti için
  • Karamel sos
  • Frambuaz sos ben pastane sosu kullandım üzerine siz karamel sos yapabilirsiniz
  • 5 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın beyaz ve sarısını ayırıyoruz ve beyazını şeker ile krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra içine sarılarını ilave edip düşük ayarda çırpıyoruz.
  3. Sırayla kalan malzemeleri de içine ilave edip karıştırıyoruz ve yağlanmış dikdörtgen tepsiye döküyoruz.
  4. 180 derece fırında 25 -30 dakika pişiriyoruz fırından fırına değişir tabiki.
  5. Kek pişerken sosunu yapalım. Tencereye süt ,şeker, kremayı koyup kaynamaya başlarken kapatıyoruz.
  6. Kek ılık sos ılıktan azıcık sıcak olacak biçimde döküyoruz.
  7. Soğuyunca üstüne çırptığımız şantiyi sürüyoruz.
  8. Şimdi gizeme geldi karamele bir tavaya şekeri koyuyoruz ve kısık ateşte karıştırarak rengi kahverenginden sarih olacak biçimde pişiriyoruz.
  9. Tereyağı ilave edip azıcık daha karıştırdıktan sonra kremayı ilave edip azıcık daha kaynatıyoruz.
  10. Sıvı kıvam olacak biçimde ayarlayıp altını kapatıyoruz.
  11. Soğuyunca şantinin üzerine döküyoruz.
  12. Çikolatalı sos ile ziynetliyoruz birgün dolapta beklerse daha hoş olur. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın