Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Trileçe

Trileçe

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta Oda sıcaklığında
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 2 su kadehi süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım kutu krema
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kutu krema
  • 2 kutu krem şanti
  • 1 kadeh süt

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak keki yapalım. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Un kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip çırpalım. Yağlanmış borcama dökelim. Evvelden ılımış. 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Kürdan le hakimiyet edelim fırına göre farklılık gösterebilir.
  3. Süt sosunu yapalım. 2 kadeh sütü şekeri ve kremayı ısıtalım kaynamadan ocaktan alalım ılısın.
  4. Karameli yapalım. Şekeri tavaya koyup orta ateşte erimeye başlayınca tahta kaşık ile hafifçe karıştıralım.
  5. Eriyince tereyağına ilave edelim o da eriyince kremayı ekleyelim bu düzeyde topaklanıyor. Aralıksız karıştıralım eriyecektir.
  6. Krem şantiyi çırpalım beklesin. Soğuyan keke kürdanla delik açalım ılıyan sosu denk bir biçimde dökelim.
  7. Krem şantiyide yayalım. Soğuyan karamelide dökelim. 2 3 saat bekletelim servise hazır afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın