Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Trileçe

Trileçe

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krema

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtayı uygunca köpürtene dek çırpıyoruz.
  2. Köpük kıvamına gelen karışıma un, kabartma tozu, vanilya ek edip bir spatula yardımıyla daha alçak üstteki yapacak şekilde elimizle karıştırıyoruz.
  3. Yağlanmış dikdörtgen borcamın içine döküyoruz.
  4. 180° fırında üstüne kızarana dek pişiriyoruz.
  5. Sütlü sosu için süt, şeker ve kremayı bir kapta karıştırıyoruz. (pişirmiyoruz)
  6. Pişen kekin birincil sıcağı çıktıktan sonra çatal yardımıyla delikler açıyoruz.
  7. Hazırlamış olduğumuz sütlü sosu üstüne döküyoruz ve 3-4 saat dinlendiriyoruz.
  8. Arzuya tarafından(biz karamelli sos seviyoruz) hazır soslardan ya da tarifine kadar hazır karamel sosuyla üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.♨️sağlık durumu olsun ♨️.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın