Malzemeler
İç harcı için
Üzeri için
Yumurta beyazlarını mikser desteğiyle kar gibi olana kadar çırpın. Pudra şekerinin bir kadehini ve toz şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta vanilya çubuğunun çıkarttığınız çekirdeği, buğday nişastası ve kalan pudra şekerini karıştırın. Bu karışımı yumurta beyazlarına ilave edip bir spatula desteğiyle karıştırın. Sirkeyi ilave edip tekerrür karıştırın. Fırın tepsisine bir yağlı kağıt serin ve üzerine 10×18 miktarlarında iki dikdörtgen çizin. Kağıdı ters çevirip karışımı dikdörtgenlerin içine taşmayacak biçimde bir spatula desteğiyle yayın. Dikdörtgenleri birinin kenarları yüksek ortası hafif çukur, ötekisinin ise denk olacak biçimde olmasına özen gösterin. Evvelden ısıtılmış 150 derece fırında alt üst pişirme ayarında fanı çalıştırmadan 1 saat 50 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. İç harcı için file bademi yağsız bir tavada hafif kavurun. Kavrulan bademleri ayrı bir sos tenceresine alıp üzerine tereyağı ve kabuğunu ceddip kocaman doğradığınız Trabzon hurmalarını ilave edip karıştırın. Çubuk tarçın ve şekeri ilave edip tüm malzemenin iyice karışması için tencereyi sallayın. Kremayı ilave edip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp çubuk tarçını çıkartın. Soğuyan bezelerin düz olanını servis tabağına alın üzerine Trabzon hurmalı harcı yayıp öteki parça ile üzerini kapatın. Üzerine tarçın serpip soğuk servis yapın.