Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
2 çay kadehi toz şeker
3 yumurta
Yarım çay kadehi su
Yarım çay kadehi akışkan yağ
3 çay kadehi un
1 kutu kabartma tozu
Kreması için
2.5 su kadehi süt
2.5 yemek kaşığı un
1 çay kadehi toz şeker
1 kutu vanilya
1 kutu toz kremşanti
Sosu için
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kadehi toz şeker
4 olgun Trabzon hurması
Üzeri için
1 Trabzon hurması
File Antep fıstığı
Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya Nasıl Yapılır?
Derin bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar mikser desteğiyle iyice çırpın. Su ve akışkan yağı ilave edip karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edin ve yağlanmış kare bir kalıba dökün. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Kreması için süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın. Kesintisiz karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun.
Soğuduktan sonra toz kremşantiyi ilave edip mikser desteğiyle çırpın ve bir kenarda bekletin.
Sosu için hurmaları atayıp rondodan geçirdikten sonra şeker ve nişastayla beraber bir tencereye alın, kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında bekletin.
Pişmiş pandispanyanın üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı döküp iyice yayın. Üzerini düzleştirin.
Kremanın üzerine de soğumuş olan hurma sosunu dökerek yayın. Buzdolabına alıp soğutun ve kare dilimlere ufalan.
Üzerlerini Trabzon hurması dilimleri ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.