Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,25
Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya

Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya

Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 çay kadehi toz şeker
  • 3 yumurta
  • Yarım çay kadehi su
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 3 çay kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu

Kreması için

  • 2.5 su kadehi süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu toz kremşanti

Sosu için

  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 4 olgun Trabzon hurması

Üzeri için

  • 1 Trabzon hurması
  • File Antep fıstığı

Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya Nasıl Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar mikser desteğiyle iyice çırpın. Su ve akışkan yağı ilave edip karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edin ve yağlanmış kare bir kalıba dökün. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Kreması için süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alın. Kesintisiz karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun.
  • Soğuduktan sonra toz kremşantiyi ilave edip mikser desteğiyle çırpın ve bir kenarda bekletin.
  • Sosu için hurmaları atayıp rondodan geçirdikten sonra şeker ve nişastayla beraber bir tencereye alın, kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığında bekletin.
  • Pişmiş pandispanyanın üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı döküp iyice yayın. Üzerini düzleştirin.
  • Kremanın üzerine de soğumuş olan hurma sosunu dökerek yayın. Buzdolabına alıp soğutun ve kare dilimlere ufalan.
  • Üzerlerini Trabzon hurması dilimleri ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın