Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz, ne kadar çırparsak yumurta kokusu az olur.
Yağı ve sütü ilave edip tekerrür çırpıyoruz.
Son olarak vanilyayı kabartma tozuna ilave ediyoruz.
Unu yavaş yavaş ilave ederek akıcı kek hamurundan daha akıcı bir hamur elde ediyoruz.
Tost makinasının en sıcak derecesinde çok az yağ sürerek 1 kepçe hamur koyarak pişiriyoruz. Not: Tost makinasının üstüne kapatıp pişiriyoruz ilk 1 dk kapağını açmayın. Çevirirken ters istikamete koyun ki izler biçimli çıksın.
Yumurta ve şekeri hoş bir biçimde köpük köpük olana kadar çırpmalısınız.
Unu hakimiyetli bir biçimde yavaş yavaş ilave etmelisiniz. Waffle hamurunuzun kek harcından daha akıcı bir kıvamda olması gerekmektedir.
Çikolatayı sürerken wafflenızın sıcak olması gerekmektedir. Soğudukça sürmeniz güçleşecektir.
Waffle içerisine çilek, muz, kivi gibi istediğiniz meyvelerden ilave edebilirsiniz.
Beyaz ya da bitter sürülebilir çikolata kullanabilirsiniz.
Çakıl taşları, bonibon gibi şekerlemeler kullanabilirsiniz.
Fındık, fıstık, ceviz, badem de waffle için oldukça uygundur.
Çikolata sosu ya da muhtelif meyve sosları da sizlere bu mevzuda takviyeci olacaktır.
1 adet waffle 270 kaloriye denk gelmektedir. Ancak kullandığınız malzemelere göre farklılık gösterebilir.