Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz, ne kadar çırparsak yumurta kokusu az olur.
Yağı ve sütü ilave edip tekerrür çırpıyoruz.
Son olarak vanilyayı kabartma tozuna ilave ediyoruz.
Unu yavaş yavaş ilave ederek akıcı kek hamurundan daha akıcı bir hamur elde ediyoruz.
Tost makinasının en sıcak derecesinde çok az yağ sürerek 1 kepçe hamur koyarak pişiriyoruz. Not: Tost makinasının üstüne kapatıp pişiriyoruz ilk 1 dk kapağını açmayın. Çevirirken ters doğrultuya koyun ki izler biçimli çıksın.
Waffle hamurunun pişerken yaydığı kendine has kokusunun kaynağı vanilyadır. Tarifi hazırlarken vanilya ilave etmeyi ilgisizlik etmeyin.
Waffle aygıtı olmadan, tost cihazında waffle biçimi verebilmek için hamuru çevirirken öbür istikameti ile de pişirmeniz nasihat edilir.