Çikolata ve tereyağ birlikte benmari usulü eritilir. Ilımaya vazgeçilir.
Yumurtanın beyazı ve sarısı ufalar. Beyazlar bir çırpma kabında kenara konur. En son kullanacağız.
Öncelikle yumurta sarısına tuz ve 100 gram şeker 1 su kadehinden 1 parmak fazla şeker ilave edilir.
Beyazlayana kadar çırpılır. Sonra içine erittiğimiz çikolata konur ve yine çırpılır. Homojen bir kıvam aldıktan sonra toz haline getirdiğimiz badem ilave edilir ve spatula takviyeyi ile iyice karıştırılır.
Ayrı kaba aldığımız yumurta beyazı evvel köpürene kadar azıcık çırpılır. Sonra içine şekerin kalan kısmı başka bir deyişle 50 gram şeker 1 su kadehi içinde 2 parmak kadar ilave edilip krema kıvamı alana kadar çırpılır.
Çırpılan bu beyaz yavaş yavaş çikolatalı karışıma ilave edilip spatula ile karıştırılır.
Dibine yağlı kağıt konulmuş 20 cm kelepçeli kaba karışım dökülür ve evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-40 dk pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra kelepçeler çıkarılıp ters çevrilir ve üzerine pudra şekeri dökülür. Afiyet olsun