Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %-0,47
  • BIST
    %1,94
Torta Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gram ham badem veya 1 çay kadehi badem unu
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 çay kadehi damla çikolata veya bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 2 yemek kaşığı beyaz çikolata ufak parçalara parçalamış
  • 7-8 adet vişne isteğe göre

Torta Caprese Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ham bademleri suyun içerisine koyarak 1-2 saat bekletin.
  • Bekleme vaktinin ardından bademleri 10 dakika kadar kaynatın.
  • Ilıyan bademlerin kabuklarını hoşça soyun ve fırına yerleştirerek 20 dakika kurutun.
  • Bademleri rondodan un haline gelinceye kadar çektirin.
  • Kek için, şeker ve yumurtayı bir kaba alarak 10 dakika çırpın.
  • Bu esnada tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Eriyen karışımı, şekerle yumurtanın olduğu kaba ilave ederek karıştırın.
  • Un haline getirdiğiniz bademleri, vanilyayı ve yarım yemek kaşığı kabartma tozunu da ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
  • Tadını rahatlatmak için vişne veya birkaç damla badem aroması da ilave edebilirsiniz.
  • Karışımı fırın tepsisine döktükten sonra, üzerine beyaz çikolata parçaları serpiştirin.
  • 170 dereceli fırında, 20-25 dakika pişirin. Pişirme harekâtının ardından soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın