Ton Balıklı Ve Kayısılı Salata Tarifi İçin malzemeler
4 adet Yedikule marul
1 demet semizotu
8-10 adet taze kayısı
4-6 adet kuru kayısı
4-6 adet gün kurusu kayısı
4 adet fileto ton
1/4 baget ekmek
1-2 yemek kaşığı kayısı iç çekirdekleri + ceddilmiş ham badem
Sos için
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 kabuksuz yumuşak kayısı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Ton Balıklı Ve Kayısılı Salata Nasıl Yapılır?
Yedikule marul ve semizotunu yıkayın ve kuruttuktan sonra büyük bir salata kasesine alın.
Taze kayısıları ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın ve sıcak su dolu bir kapta 1-3 dakika bekletin.
Kruton için baget ekmeği ince dilimleyerek sıcak bir fırında 10 dakika kadar kızartın.
Sıcak suda beklettiğiniz kayısıların kabuklarını soyun. Değişik tüm kayısılarla beraber tutku ettiğiniz biçimde dilimleyin ve salata kabına ilave edin.
Sos için lüzumlu tüm malzemeyi bir kaba alarak homojen bir görünüm elde edene kadar çırpın.
Son olarak kayısı iç çekirdeklerini, bademi, ton fileto ve krutonları kaseye alın ve sosu ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Ton Balıklı, Kayısılı Salata Kaç Kalori?
Ton balıklı, kayısılı salatanın bir porsiyonu, takribî 185 kaloridir.