Ton Balıklı Fasulye Salatası Tarifi İçin malzemeler
5 ��orba kaşığı sızma zeytinyağı
300 gr taze fasulye
1 soğan
100 gr mantar
300 gr konserve ton balığı
2 limonun suyu
2 dilim tost ekmeği
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Ton Balıklı Fasulye Salatası Nasıl Yapılır?
Fasulyeleri arınıp 1 santimlik parçalar halinde verev doğrayın. Tuzlu suda 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Soğanı atayıp ince ulusalar halinde doğrayın.
Fasulyeyi salata kasesine alın. Soğanı ilave edip harmanlayın.
Mantarları yıkayıp süzün ve uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. 1 bardak suya 1 kaşık limon suyu ilave edip mantarları haşlayın. Süzüp fasulyelere ilave edin.
Ekmek dilimlerinin üzerine biraz sızma zeytinyağı sürüp kekik ve 1 tutam tuz serpin. Izgarada iki taraflı kızartıp küp küp doğrayın.
Ton balığının yağını süzüp tel tel ayırın. Ekmek dilimleriyle birlikte salataya ilave edin.
Ayrı bir kasede kalan limon suyu ile kalan sızma zeytinyağını karıştırın. 1 tutam tuz ve karabiberle tatlandırıp salatanın üzerine dolaştırın ve servis yapın.
Dilerseniz, sindirimi basitleştiren beyaz lahana salatası tarifini de deneyebilirsiniz.
Şefin Yorumu : PERHİZ İÇİN İDEAL Vitamin, protein, mineral ve karbonhidrat açısından zengin olan bu salatayı perhiz yapanlar tek başına bir öğün olarak yiyebilirler. Afiyet olsun.