Ton Balıklı Avokado Salatası Tarifi İçin malzemeler
1.5 su kadehi esmer pirinç
300 g ton balığı
150 g bezelye Soya fasulyesi de olur
1 adet salatalık
2 adet taze soğan İnce ince doğranmış
2 adet avokado Zencefilli sos için
1 çay kaşığı matcha çayı Yeşilçay
70 ml zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı esmer pirinç sirkesi
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil Üzeri için
Kavrulmuş susam
Ton Balıklı Avokado Salatası Nasıl Yapılır?
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 1 lt su ilave edip kaynatın.
Daha sonra ateşi kısıp kapağını kapatın ve 30 dakika pişmeye vazgeçin. Piştikten sonra ocaktan alıp kapağını açmadan 10 dakika demlenmeye vazgeçin.
Zencefilli sos için; yeşil çayı 1 yemek kaşığı su ile kasede karıştırın. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyin.
Pirinci kaseye koyun, tüm malzemeleri ilave ederek karıştırın. Üzerine zencefil sosunu dolaştırın ve dilimlenmiş avokadoları yerleştirin. Kavrulmuş susam serperek servis yapın.