Hoş bir güne güzel bir kurabiye tarifi ile başlamaya ne dersiniz bayanlar? Bugün sizler için yemek tarifleri sitemizde lüzum günlük tatlı krizleriniz, gerekse özel misafirleriniz için şahane bir tarif olan Tırtıl Kurabiye yapmaya karar verdim. Hem kurabiye tarifimizin süslemesi için kullandığımız antep fıstığı, hindistan cevizi ve çikolata ile kurabiyemizin lezzetine tat katacağız.
Tırtıl kurabiye için gereken malzemeler her bayanın mutfağında yer alan, standart malzemeler olduğu için ekstra bir harcama yapmadan bir de fazla da kısa bir sürede bu müthiş tatlı kurabiye tarifini servis etmeniz muhtemel diye düşünüyorum. Sitemizde bulunan kurabiye tarifleri kategorisinde sizler için birbirinden farklı ve özel tarifler bulunmaktadır. Sizin için önerebileceğim bir diğer kurabiye tarifi seçimim ise Tarçınlı Kurabiye Tarifi olup denemenizi şiddetle nasihat ederim kolay gelsin bayanlar…
130 gram, tereyağı
yarım su bardağı, değişken yağ
2 tane yumurta
1 su bardağı, pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği dek un
arası için:
reçel
bezemek için:
antep fıstığı
hindistan cevizi
çikolata
Karıştırma kabına, istikrarsız yağını alalım üstüne, eritilmiş soğumuş tereyağını, yumurtaları ve pudra şekerini alalım ve tamamen karıştıralım. sonradan, unu, vanilya ve kabartma tozunda ekleyelim, yoğuralım, yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Hazırladığımız, hamuru tırtıl kurabiye kalıbına alalım, tepsiye tırtıl şeklinde hamurlar sıkalım. 170 derecede artı kızartmadan pişirelim.
Pişen tırtıl kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, bir kurabiyenin arasına, reçel sürelim öteki kurabiyeyi üzerine kapatalım. Soğuduktan sonra, uçlarını benmari üsülü ile erittiğimiz çikolataya batırıp, arzunuza bağlı olarak fıstık veya hindistan cevizine batıralım ve servis tabağına dizelim. Sağlık olsun.