Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,31
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %1,40
Tiramisu Tarifi ( Kek ile )

Tiramisu Tarifi ( Kek ile )

Tarifin Hikayesi

Tiramisu Tarifi ( Kek ile ) İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 litre sut
  • 7 çorba kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 250 gr maskarpone veya 250 gr labne peyniri
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
  • 1, 5 su bardağı su
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kakao

Tiramisu Tarifi ( Kek ile ) Yapılışı

  1. Keki için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın.
  2. Üzerine unu, kakaoyu, kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
  3. En son şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın.
  4. Orta boy borcama veya yuvarlak kek kalıbına dökün,.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın.
  6. Sütü, şekeri, yumurtanın sarısını ve unu bir tencereye alın iyice çırpın, içinde topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştırarak kaynatın.
  7. Kaynamaya başladıktan sonra şekerli vanilinin ilave edip kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  8. Ocaktan aldığınız muhallebiye maskarponu ilave edip iyice karıştırın.
  9. Kahveyi, şekeri ve suyu karıştırın.
  10. Pasta kekini ikiye kesin üzerine kahvenin yarısı ile ıslatın üzerine önceden hazırladığınız kremanın yarısını yayın
  11. Diğer Pasta kekini kremanın üzerine kapatın, aynı şekilde kahveli suyla ıslatın kalan kremayı üzerine sürün isterseniz benim yaptığım gibi üzerine poşetle krema sıkabilirsiniz
  12. Tiramisu pastanızı en az 2 veya 3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın
    Afiyet Olsun.
  • Kekin içerisine ekleyeceğiniz malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir.
  • Muhallebinizin topak topak olmaması için güzelce çırpmalısınız.
  • Mascarpone ya da labne peynirinizi muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra eklemelisiniz.
  • Kek harcı 18×27 cm. kek kalıbına dökülerek pişiriliyor. Dileyenler 26 cm. kelepçeli kalıp ile de deneyebilirler.
  • Orijinal tiramisu peyniri mascarponedir. Mascarpone İtalyanlara özgü bir peynirdir. Krema kıvamında olduğu için genellikle tatlıların içerisinde mascarpone peynirini kulanmaktadırlar.
  • Tiramisu İtalya’ya ait bir tatlıdır.
  • Tiramisunuzu kekle yapabildiğiniz gibi pratik olmasını isterseniz kedidili ile de yapabilirsiniz. Kedidili tiramisu tarifini daha detaylı incelemek istiyorsanız yazının üzerine tıklayabilirsiniz.
  • Tart kalıbında da tiramisu yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer nasıl yapıldığını merak ediyor ve tarifine bakmak istiyorsanız yazının üzerine tıklayabilirsiniz.
  • Orta kalınlıkta 1 dilim tiramisu yaklaşık olarak 290 kaloriye denk gelmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın