Merhaba kadınlar yeniden pasta tariflerinden biri ile siz kıymetli takipçilerimizle buluşuyoruz. Bugün sizlere benim sık sık yaptığım ve yemekten oldukça beğendiğim bir pasta tarifi olan Tiramisu Tarifi ‘ni hazırladım. Yalnızca lezzet olarak değil aynı zamanda çalışan bir kadın olarak da çok kısa zamanda lezzetli pasta tarifi bulmanın ne kadar güç olduğunu en iyi ben öğrenirim. İşte bütün bu surattan akşamdan kısa zamanda hazırlayıp ertesi gün davetlilerinize ikram edebileceğiniz bir pasta tarifi olan Tiramisu sizlerle…
Püf noktası: Pastanızın soğuması oldukça ehemmiyetlidir ayrıca lebneyi karıştırma operasyonunda muhallebinin sıcaklığı fazla olmamalıdır.Kolay gelsin…
1 koli hazır pasta keki kakao
1/2 lit. süt koli labne peyniri
5 kaşık toz şeker
3 kaşık un Keki nemlendirmek için:
1 kadeh su
1 tatlı kaşığı nescafe
Pastanın üstü için:
1 koli kakao
Pasta kekinin her iki katı ayrı ayrı kaplarda 1 pardak su ve 1 kaşık nescafe karışımı ile nemlendirilir. Süt, şeker, un ile muhallebi yapılır. Ocaktan idirince labne peyniri ilave edilip 5 dakika mikser ile çırpılır. Hazırlanan muhallebinin yarısı kekin alt parçasının üzerine dökülür. Kekin 2. katı yerleştirilir. Kalan muhallebi de bu kata dökülür. Soğuması beklenir. Soğuyunca bir elek dayanağı ile kakao tam pastanın üzerine serpilir.